Anodernes rolle i beskyttelsen mod korrosion for både og skibe
For at træffe det rigtige valg af offeranoder til din båd eller dit skib, kræver det, at man tager højde for, hvilket vand den vil være i, dens overfladebehandling samt de specifikke komponenter, der har brug for beskyttelse, såsom skrog, propel, ror og trimflaps. Vandmiljøet er kritisk, når det kommer til at vælge det rigtige materiale for anoderne for at sikre en effektiv beskyttelse mod korrosion. Hvis du er usikker på, hvilken type anode der passer bedst til dine behov, eller hvis du har brug for skræddersyede råd til din unikke situation, er du velkommen til at kontakte os for vejledning.
Anoder til Ferskvand, Brakvand og Saltvand
Ferskvand
På grund af dens stærke evne til ikke at blive passiveret og høj drivspænding, er magnesiumanoder perfekte for miljøer, hvor der er høj resistens i elektrolytten. Korrosionsniveauerne i ferskvand er ofte mindre alvorlige end i høj saltkoncentration, men dette betyder ikke, at katodisk beskyttelse ikke er nødvendig. Til ferskvandsmiljøer ville vi anbefale magnesiumanoder.
Brakvand
I brakvand bruges ofte zink eller magnesium. Fortrinsvis magnesium, hvis du ikke er sikker på saltindholdet. Brakvand er ofte sværere at bestemme passende anoder for på grund af dets fluktuation i resistens, pH og bakterier (for blot at nævne nogle), mere detaljerede målinger bør foretages, før der træffes en beslutning om, hvilke anoder der skal bruges.
Saltvand
Både zink og aluminium fungerer godt i saltvand. Dog er aluminium meget mere effektivt med hensyn til en højere saltkoncentration. Det kræves cirka 1/3 af vægten for at beskytte det samme område. Så hvis du befinder dig i miljøer med høj saltkoncentration og lav forurening (forurening kan forårsage, at aluminiumsanoder passiveres), ville vores anbefaling være at bruge aluminiumsanoder.
Naviger mellem verdens vande
Ferskvand, brakvand og saltvand udgør de forskellige typer af vandmiljøer på Jorden, hver med sin egen specifikke saltkoncentration og økosystemer.
Brakvand findes, hvor ferskvand og saltvand mødes og blandes, som i estuarier, og skaber unikke økosystemer med arter tilpasset varierende saltkoncentrationer. Et eksempel er Østersøen, kendt for sit brakvand. I brakvand ser man oftest mindre fritidsbåde, servicebåde, fiskebåde og mindre passagerskibe.
Saltvand findes i oceaner og have, med en saltkoncentration på cirka 3,5%. Det udgør størstedelen af Jordens vand. Eksempel: Stillehavet. Her finder vi et stort udvalg af skibe – alt fra massive containerskibe og krydstogtskibe til militære krigsskibe og dybhavsfiskeskibe.
Ferskvand findes i floder, søer og grundvand. Det kendetegnes ved et lavt saltindhold, under 1%. Her finder vi oftest flodbåde, fritidsbåde, små passagerfærger og undertiden mindre handelsskibe. Derimod, i de nordamerikanske Store Søer, navigerer større skibe som fragtskibe og tankskibe.
For flere spørgsmål eller bekymringer, kan du læse vores FAQ her eller kontakte os.
Efterlad en kommentar