Spring til indhold
BEMÆRK: Minimumsordreværdi 326,00 kr
BEMÆRK: Minimumsordreværdi 326,00 kr
Denmark

Sprog

Risken med oskyddade metallstrukturer i hamnar

Risikoen ved ubeskyttede metalstrukturer i havne.

At forlade havnens spont ubeskyttet kan føre til farlige forhold og kostbare reparationer. Specielt i havne, hvor meget af infrastrukturen ofte består af stål, er risikoen for korrosion høj. Dette kan nemt forhindres ved at installere katodisk korrosionsbeskyttelse. En katodisk korrosionsbeskyttelse bruger offeranoder, som korroderer i stedet for de mere værdifulde metal komponenter i havnen, det giver en effektiv beskyttelse og forlænger konstruktionens levetid. Denne type beskyttelse er ikke kun økonomisk fordelagtig på grund af reducerede reparationer og vedligeholdelse, men øger også sikkerheden og reducerer behovet for hyppige vedligeholdelsesindsatser.

I nogle tilfælde kan visse områder med brakvand og høj elektrisk modstand kræve specialdesignede løsninger. I disse tilfælde kan systemer med påtrykt strøm være mere effektive end traditionelle offeranoder.

Langsigtede effekter og besparelser med korrosionsbeskyttelse

Ved proaktivt at installere og vedligeholde katodisk korrosionsbeskyttelse i havne, sikrer man, at disse kritiske infrastrukturelementer forbliver i drift og sikre i lang tid fremover, hvilket resulterer i store besparelser i både tid og penge. Anoder hjælper med at beskytte vigtige metal konstruktioner i havne fra at ruste og ødelægge. De fungerer ved selv at korrodere, eller ruste, i stedet for de andre metaller omkring. Dette kaldes galvanisk korrosionsbeskyttelse og er en måde at forlænge levetiden på metalstrukturene i havnen.

Antallet af anoder, der er nødvendige i en havn, varierer. Det afhænger af, hvor stor havnen er og hvor udsat den er for korrosion. Anoderne placeres på de steder, hvor der er størst risiko for korrosion, ofte ca. 0,3 - 0,5 meter under middelvandlinjen. Det sikrer, at de beskytter så effektivt som muligt. Et stort plus er også ofte, at man kan reducere dybden på eventuelle kronebjælker, da offeranoderne aktivt modvirker korrosionen. Det indebærer ofte en stor besparelse i både penge, tid og miljø.

Hvor ofte anoderne skal udskiftes afhænger af mange forskellige faktorer, for eksempel:

  • Materiale
  • Miljø
  • Dimensionering af beskyttelsen
  • Strømningshastigheder

Ofte designes et sådant beskyttelse for en levetid på 20-30 år.

Påvirkning fra både og skibe

Både og skibe kan bidrage til korrosion ved at udlede kemikalier eller brændstof, som påvirker vandets sammensætning. Forureninger, der øger vandets surhedsgrad, kan accelerere korrosionsprocessen på metallerne i havnen.

Næste artikel Anodernes rolle i beskyttelsen mod korrosion for både og skibe

Efterlad en kommentar

Kommentarer skal godkendes inden offentliggørelse

Krævede felter

Sammenlign alle produkter

{"one"=>"Vælg 2 eller 3 poster sammenlignet med", "other"=>"{{ count }} af 3 artikler"}

Vælg det første produkt, der skal sammenlignes

Vælg andet produkt, der skal sammenlignes

Vælg tredje produkt for at sammenligne

Sammenligne